YAZILI TARİHİN EN BÜYÜK KAHİNİ: NOSTRADAMUS KİMDİR?


                        NOSTRADAMUS KİMDİR?



20180721121

İnsanlar tarihin her kısmında geleceği bilmek, tedbirler almayacağını bile bile kötü kehanetleri önceden öğrenmek istemişlerdir. Birçok kahin boy gösterdi tarih sahnesinde ama Nostradamus'un eline kimse su dökemedi. Tüm kahinlerin herhangi bir yorumlama amacı yoktur sadece olayları tahmin ederler ama aynı şey yazılı tarihin en büyük kahini Nostradamus için geçerli değil. Nostradamus kehanetlerini sıralarken her zaman yıldızlar ve onların hareketlerini temel aldı ayrıca Nostradamus'un bir de herşeyi gören bir kalemi vardır. Öyle ki ünlü kahin ölümünden bir gece evvel tek başına Manastır'da oturmaktayken rivayetlere göre yanına gelenleri kibar bir dille kovup yalnız kalmak istemiş sebebi ise sabaha öleceğini bilmesi. Nostradamus ayrıca çok iyi bir kimyager, iyi bir matematikçi ve mükemmel seviyede bir dil bilimciydi. Kültür başkentlerinden Fransa'nın sınırlarını aşarak kendine yaklaşık 3 lisan daha katmıştır Nostradamus. Nostradamus genellikle kehanetlerini şiirsel bir biçimde açıklar bu yazımızda ünlü kahinin akıl almaz kehanetlerini inceleyeceğiz.


20180721122


          Bildiği kehanetler:

     1719 Devrimi ve SSCB'nin kuruluşu

Siz savaştan sonra görün o ülkeyi
Bir güce ulaşacak en üst düzeyde
Yeni bir önder gelecek taşra kökenli
O güç dağlar aşacak, inecek denizlere
    
    
     Hitlerin iktidarı

Kitleyi kurtarırım gibi yalan laflarla
Halkını köle, Ülkesini edecek zindan
Yani bir cumhuriyetin binip sırtına
Kavga, diyecek, beş on sayfa açıp kitabından


     SSBC ve ABD barışı

Süper devletlerin başkanları arasında
Sürüp gidecek barış konulu görüşmeler
Ne var ki varamayacaklar sonuca
Çünkü herkes gibi sağduyulu değiller


     Sovyetlerin Afganistan'ı işgali

Ruslar girecek Afganistan'a
Şiilerse açık sanacak bu yeri
Afganlara karşı koyacak omuz omuza
Ama kırılacaktır dirençleri


20180721123


            Gelecek Tahminleri:

  • 2020 yılında, atomik bir saldırı sonrasında Roma'da taş üzerinde taş kalmayacağını söyleyen Nostradamus çokta haksız sayılmaz. Atom bombalarının yarıştığı günümüz global dünyasında böyle bir saldırı her an için mümkün gözüküyor, özellikle saldırının faili Kuzey Kore olması çok yüksek ihtimal.
  • 2025 yılına kadar Dünya'nın ekseninin değişeceğini ve sadece depremlerden değil dünyanın ekseninin değişimine neden olacak sismik aktivitelerin olacağını belirten ünlü kahin bu kehanetinde ise yine haksız sayılmaz. Nasa'dan gelen bilgilere göre bu durum az da olsa gerçekleşmeye başladı. 

20180721124


En çarpıcısı ise yeni bir dünya liderinden bahsetmesi ünlü kahinin. Tahminlerinizi duyar gibiyim tabi ki Donald Trump. Nostradamus Donald Trump için şu dörtlüğü uygun görmüş:


      Bir tilkiyi seçecekler, tek kelime etmeden
      Bir devriş gibi yaşayıp, nefes bile almadan
      Sonrasında bu adam, dönüşecek tirana
      Ayağını dayayıp en büyüklerin gırtlağına.











Yorumlar